18/07/2024

 Любі друзі! Чи бувало у вас так, що запланований та підготовлений захід, пройшов не за сценарієм? Від слова зовсім?!

Ось у нас так і вийшло! Але не ми та наші читачі не пошкодуваликували!

Бо на День Державності України до бібліотеки завітали дуже круті гості! Це бойовий пес Баді та його напарник - кінолог  пан Дмитро! Дорослі та малеча отримала незабутні враження від спілкування! А ще впевнилися , що Україна це ми! Так було і так буде!









06/07/2024

 У спеку бібліотека стала оазою, де книги заховалися під стріхою. Бібліотекарі вигадали розваги, щоб літо принесло веселі мрії й саги.

Спека не страшна, коли є такі забави, книги й вода – найкращі наші справи. Від бібліотекарів – всім дітям привітання, літо з книгами і водою – наше спільне святкування!

Сьогодні усі бажаючи читачі мали змогу відвідати водяні забави!







29/06/2024

 Щиро вітаємо з Днем Конституції України! Хочемо побажати у цей день згадувати лиш найкраще про країну, радіти життю та цінувати, підтримувати нашу Батьківщину ще більше.

Дякуємо нашім читачам, які прийшли до бібліотеки відсвяткувати цю подію.

Без світла, але з добрим настроєм, діти приймали участь у вікторині " Моя Конституція -  найкраща!", на пропозицію пограти у гру " Мій парламент" з радістю погодилися. Діти наше все! Побажання , слова любові до рідного краю були написані на паперових долоньках, намальовано на папері малечою. З Днем Конституції України!





21/06/2024

 За сприяння Детская библиотека 23 підлітки ГО «Серця в долонях» відвідали захоплюючий

захід про комунікацію, взаємодію з іншими людьми, який провели фахівці Десяте Квітня.
Дуже пораділа і навіть пишалася нашою молоддю: вони показали дуже високий рівень знань, виявили себе активними та вихованими людьми! 👌
Приємним бонусом наприкінці заходу було отримання сертифікатів та солодких подарунків від ГО «Десяте квітня», а також флаєрів на безкоштовне морозиво від Zavernulli, які ми отримали завдяки Одеський муніципальний театр духової музики ім. О. Саліка. ❤️






23/05/2024

 23 травня проводиться Всесвітній день черепахи. Відзначається з 2000 року за підтримки American Tortoise Rescue. Метою є звернення уваги людства до гострої проблеми масової гибелі цих тварин через втручання людей у їхнє життя, а саме: забруднення території проживання, кліматичні зміни, протизаконні вбивства, неякісний догляд за тваринами в неволі. Зважаючи на важливість цієї події бібліотекарі підготували тематичну полицю про цих тварин, створили фото зону з черепахою Ахою, запросили друзів із одеського зоопарку .

Дякуємо за смаколики нашому другові Асатряну Араїку! Дякуємо директору одеського зоопарку Бєлякову Ігореві за можливість доторкнутися до світу черепах.
А нашому волонтеру "Червоного Хреста"Єлісеєву Олександру за допомогу у створенні фото зони.
А найголовніше , що після заходу діти взяли книжки додому!












16/04/2024

 11 квітня у філії 23 відбулася лекція "Козацький провідник Семен Палій - історичний діяч та літературний герой". Провів її доктор історичних наук професор Олександр Музичко. Підопічні територіального центру соціальної допомоги Пересипського району та бібліотекарі дізналися багато цікавих фактів про життя та діяльність видатної історичної постаті.




09/04/2024

 Коли весняне сонце дарує світові тепло і надію, ми відзначаємо 8 квітня Міжнародний день ромів. Цей день – не просто календарна дата, він знаменує собою єдність, стійкість і багату культуру народу, що протягом століть мандрує світом, припадає на нелегкі часи для України. Та, незважаючи на жорстоку війну, ромська спільнота пліч-о-пліч з українським народом бореться за свободу, цивілізаційні цінності та людяність, які російські агресори намагаються знищити.

Бібліотекарі філії 23 та представники територіального центру соціальної допомоги відзначили міжнародний день ромів віршами , піснями та запальним танком.




03/04/2024

 До дня гумору волонтер "Червоного хреста" запропонував провести веселу вечірку для читачів філії 23. З паперу виготовити посмішки, конкурс на найвеселіший сміх. А бібліотекарі порекомендували прикрасити книжку Ірини Горянської "Позіхушки" веселою усмішкою, перетворивши із соної книжечки на потішну.









02/04/2024

 Бібліотекарі філії 23 для учнів одеського приватного ліцею "Інтелект" провели віртуальну екскурсію бібліотекою. Вони познайомили їх з новинками літератури. Розповіли цікаві події з життя Г'ійома Перро та Беатрікс Поттер. Запропонували переглянути фільм про лікаря Дуліттла та перечитати книгу Г'ю Лофтинга "Пригоди лікаря Дуліттла".Вчителька пані Ірина дала завдання переглянути фільм та знайти розбіжності або схожість з книгою.